Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland : 'Onze wensen voor 2024 : méér respect voor hulpdiensten, zeker op social media'

Politie Neteland

Politie Neteland doet een oproep aan de inwoners van Neteland bij het nieuwe jaar : "Ons voornemen voor 2024 is, zoals andere jaren,  blijft de veiligheid in onze politiezone verhogen en het onveiligheidsgevoel doen dalen.

Onze medewerkers zetten zich elke dag in om dit waar te maken.

Sterker nog, soms riskeren ze tijdens interventies hun mentaal welzijn, gezondheid of zelfs hun leven. Heel veel inwoners begrijpen de risico's van de job en vertalen dit in respect en dankbaarheid naar onze collega's.

Maar jammer genoeg kunnen we niet op iedereen zijn/haar respect rekenen.

Niet enkel op het terrein krijgen onze mensen te maken met agressie. Maar tegenwoordig is er steeds meer bagger te lezen op sociale media. Er wordt gespot, gescholden en met verwijten gegooid. Soms zonder het besef dat onze collega's dit ook zien.

Zo zijn er bijvoorbeeld tal van reacties te lezen met daarin negatieve commentaar over onze collega's die tijdens oudejaarsnacht aan het werk waren. De reacties klinken als volgt: 'Tijdens het vuurwerk waren ze nergens te bespeuren', 'er was geen handhaving/controle', 'ze doen er niets aan', 'er is nooit politie op straat'...

Echter kregen onze vijf ploegen tijdens oudejaarsnacht 49 meldingen van de noodcentrale en ze werkten 60 interventies af op 12u tijd. Eén van die interventies vond plaats in het stadspark Herentals, waar een groep van zo'n 50-tal jongeren vuurpijlen richting de combi afschoten.

Je moet het je maar voorstellen, dat je 12u lang alles geeft om je job naar behoren uit te voeren, dat er vuurpijlen je richting uitkomen, dat je 50 agressieve jongeren moet trotseren en dat je bij thuiskomst dan nog te lezen krijgt dat 'de politie om middernacht waarschijnlijk koffie zat te drinken',…

We willen met deze boodschap benadrukken dat dergelijke reacties op sociale media voor de politie helaas dagelijkse kost zijn en dat dit wel effectief kwetsend is.

We hopen dat we in dit nieuwe jaar kunnen rekenen op ieders respect naar alle hulpdiensten toe. Dat is althans onze wens voor 2024. Maak er samen een veilig, gezond en gelukkig jaar van. Bedankt.'

Politie Neteland

Politie Neteland

Politie Neteland

Deel dit artikel